Neste gjest på SHE-Podcasten: Kommentator Eirik Løkke

Denne uken gjester politisk kommentator og rådgiver i tankesmien Civita, Eirik Løkke, vår podcast Snakkis. Eirik Løkke er ekspert på amerikansk politikk, og har vært kommentator både på tv, i radio og i flere av landets største aviser. 

Victoria og Eirik i SHE Communitys podcast studio.

Løkke snakker om likestillingens historie i USA, reaksjonen på Trump og den voksende identitetspolitikken som dominerer mer og mer av det offentlige ordskiftet. Og vil vi egentlig se noen reell endring når det gjelder likestilling i USA med den nye Visepresidenten Kamala Harris? 

Da Trump ble president, tok kvinnene til gaten, sinte og frustrerte over at en mannssjåvinist av hans kaliber skulle sitte i presidentstolen. Men i et land som ennå ikke har klart å godkjenne the Equal Rights Amendment, hva var det som fikk begeret til å renne over for amerikanske kvinner da Trump ble valgt? 

Eirik Løkke forklarer og utdyper hvordan Trump i bunn og grunn egentlig var et symptom på et samfunn preget av sterk politisk polarisering. De dype konfliktene i det amerikanske samfunnet som ga oss Trump.

Amerikansk identitetspolitikk og «no platforming» har fått sterkt fotfeste på mange amerikanske universiteter. Hvilke konsekvenser vil det ha for Norge? 

Eirik Løkke byr på et vell av kunnskap, og vi håper du vil finne denne podcasten både lærerik og inspirerende – og kanskje litt provoserende.