Bærekraftig innovasjon

Letter From the Editor | Issue #18

Voice

12.05.2021

Del på TwitterDel på FacebookDel på TwitterDel på Twitter
Victoria Waething

Innovasjon er et ord vi liker å bruke. Ofte i generelle sammenhenger, og gjerne når det er snakk om økonomisk fremtid og et sunt næringsliv. Det handler om gründere som har en drøm og en visjon, og som vil skape et levebrød for seg selv og andre. I dag er innovasjon uløselig knyttet til bærekraft, en solid bærekraftsprofil er grunnleggende nødvendig for alle som ønsker å skape noe nytt.

Skrevet av Victoria Wæthing

Utfordreren

I denne ukens pod snakker jeg med solgründer Lars G. Dysterud Hansen. Foruten å være en eventyrer og en gründer med store drømmer, er han en engasjert miljøentusiast. Han har et genuint ønske om å skape noe som kan gjøre planeten litt bedre for generasjonene som kommer etter oss. Og fordi ønsket om å gjøre noe bedre for felleskapet ligger i bunnen for hele hans gründerglød, har han og det nye selskapet Switchr gått inn for å demokratisere tilgangen til å investere i bærekraft. Hvem som helst kan gå inn på nettsiden og kjøpe seg et solpanel og få avkastning på kapital som har en positiv påvirkning på klimaet.

Nytenkning

Vi har også snakket med Kristine Bangstad Fredriksen. Hun er CEO i selskapet Ocean Oasis som ønsker å finne en løsning på verdens vannmangel. En av stadig flere start-ups som fokuserer på en bedre og mer bærekraftig fremtid.

I den anledning vil jeg også anbefale segmentet fra SHE2021 om innovasjon: Ready, steady, scale med tidligere administrerende direktør i Innovasjon Norge og styremedlem i European Business Council, Anita Krohn Traaseth, som vert.

Mottoet for SHE2021 var Together we change. Det er et motto som vi alle kan ta med oss – og så i vårt møte med innovasjon og skaperkraft, både som gründere og som brukere av nye og spennende tjenester og produkter.

Be inspired and create the change you want to see.

Victoria Waething
Editor in Chief
SHE Community’s Insight Magazine