Ferden videre

Letter From the Editor | Issue #19

Voice

20.05.2021

Del på TwitterDel på FacebookDel på TwitterDel på Twitter
Victoria Waething

Foto: Clarisse Meyer 

Våren har foreløpig ventet med å vise seg frem. Blir det nok en sommer som tilbringes hjemme, tro – eller kan vi omsider reise ut i verden når vaksinepassene er på plass?

I ukens pod snakker vi om reise.

Annus horribilis på så mange vis. Men hva har vi lært? Og hvor går ferden videre?

Utrolig nok har mange selskaper hatt et stort oppsving i løpet av koronaperioden. Vel, så utrolig er det kanskje ikke likevel. I grunnen er det vel ganske naturlig at en krise skaper nye markeder og at mange ser en oppblomstring de ikke trodde var mulig før Covid. Men – ikke alle. Mange bedrifter har slitt tungt, og mange har mistet sitt levebrød.

Reisebransjens mareritt

Land som er avhengige av turisme og reiseindustri har vært nedstengt, også på den måten har pandemien rammet enkelte land mye hardere enn andre. Men, hvordan går det med reisebransjen generelt? I denne ukens «Snakkis» forteller kommunikasjonssjefen i TUI, Nora Aspengren, om kriseberedskap og permitteringer, men også om gode tider som kan være i vente fremover. For vi kommer til å reise mer. Håper jeg. Vi mennesker har tross alt en evne til å riste av oss det dårlige, og huske det gode. Vil vi gjøre det også denne gangen?

Kunsten som forretning

Mange gallerier har hatt sitt beste år – kanskje noen sinne. Vi har ikke brukt penger på reise, men på å oppgradere hus og hjem med oppussing, møbler og kunst. Denne uken har vi i Insight et intervju med kunstneren Benedicte Aubert Ringnes.

Hennes fargesprakende bilder har solgt som varmt hvetebrød under pandemien, men å kombinere et virke som kunstner med rollen som trebarnsmamma, har ikke vært enkelt med lockdown og hjemmeskole. Hun forteller i dette intervjuet om hvordan det å være kunstner også er en slags gründervirksomhet. Alt handler om å komme seg opp om morgenen, produsere og selge.

Vi håper som alltid at du vil finne inspirasjon og underholdning i Insight. Og hvis du ikke har gjort det ennå, tune inn på vår podcast eller på sheconference.no for litt ekstra faglig påfyll.

Be inspired and create the change you want to see.

Victoria Waething
Editor in Chief
SHE Community’s Insight Magazine