Ny podcast: Snakkis med kommunikasjonssjef i TUI, Nora Aspengren

Hvordan er det å jobbe i en bransje som fikk enorme utfordringer under korna-krisen, og hvor går veien videre?

Vil vi snart fly rundt til verdens ulike hjørner, eller har reisevanene forandret seg?

Podcast

Written by: Victoria Wæthing

20.05.2021

Del på TwitterDel på FacebookDel på TwitterDel på Twitter

I denne ukens podcast snakker vår sjefsredaktør Victoria Wæthing med Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI, verdens største reisebyrå.

Hvordan er det å jobbe i en bransje som fikk enorme utfordringer under korna-krisen, og hvor går veien videre? Vil vi snart fly rundt til verdens ulike hjørner, eller har reisevanene forandret seg?

Etablerte kriseprosedyrer

Da nyhetene om viruset begynte å spre seg for alvor, var TUI allerede i gang med å sette i gang kriseberedskap. Den gangen TUI var Star Tour, fikk selskapet for alvor vist frem hvor dyktige de virkelig var på krise. Da Tsunamien slo inn over Thailand i 2004, var det Star Tour som til enhver tid hadde oppdatert informasjon og stod klare til å bistå både reisende, familie, presse og myndigheter. Da Star Tour gikk inn TUI og med det ble en del av verdens største reisebyråer, har de ikke slakket på beredskapen.

TUI har lange tradisjoner og gode prosesser for å håndtere kriser – som faktisk skjer langt oftere enn det vi kanskje tror. TUI må alltid følge med på nyheter fra steder som for de fleste av oss kan virke avsidesliggende og fjernt. For kan det som skjer ha følger for reiseoperatørens gjester på stedet – eller i nærheten?

Tenke nytt

Når hele verden må holde seg hjemme og flyene står på bakken, hva gjør da et selskap som TUI? Jo, de tenker nytt, og tilbyr nye produkter. Opplevelser er et nytt tilbud som i aller høyeste grad fikk et nytt marked under pandemien.

Nora forteller at det har i hvertfall ikke skortet på arbeid, og mer vil det bli. Nora Aspengren er nemlig svært optimistisk når det gjelder fremtiden. I poden forteller hun om hvordan folk regelrett kastet seg over feriebillettene forrige sommer da de trodde det verste var over, og at reiseoperatøren som har satt opp reiser for den kommende sommeren, har fulle fly.

Vi kommer til å reise igjen. Mye.