Kvinnelige gründere i fokus 

Letter From the Editor | Issue #23

Voice

17.06.2021

Del på TwitterDel på FacebookDel på TwitterDel på Twitter
Victoria Waething
Foto av: Katya Austin

I SHE Commmunity er vi opptatt av kvinnelige gründere. Jo, selvfølgelig er vi opptatt av alle gründere, uansett kjønn. Men fordi vi er et selskap som har en visjon om å bidra til å lukke det økonomiske likestillingsgapet i verden, så er vi naturlig nok ekstra opptatt av kvinnelige gründere.  

Kvinnelige gründere mottar mindre kapital i startfasen, og mye innovasjon skjer fortsatt i det som er mannsdominerte sektorer. Derfor er det gøy å kunne presentere en kvinnelig gründer som etter å ha arbeidet som sykepleier så et behov – et problem, som hun hadde løsningen på. Astrid startet selskapet Asap som produserer smittevernslakner, og nå etter Covid-19, også smittevernsfrakker.  

Fra null kunnskap om hvordan stifte et selskap, har hun nå bygget et firma som i løpet av ett eneste år gikk fra fem til 40 millioner i omsetning. Og da jeg møtte henne, var det nettopp kvinner og spesielt kvinner i et globalt perspektiv som var gjenstand for engasjementet. Jeg slutter meg til det.   

I ukens podcast er det også kvinnelig gründerskap som står i fokus. Kimberly Larsen har startet to selskaper. Det første selskapet TimetoRiot, en plattform for kreative yrker, ble også født ut fra egne erfaringer. Kimberly så et udekket behov. Hun forteller om gründerreisen – både om dens utfordringer og suksesser.  

Kimberly ledet også pitch-konkurransen under SHE 2021. Hvis du vil se streaming fra konferansen og få med deg de årets talere, går det nå mot slutten, så vær rask og logg deg inn nå!  

Vi håper som alltid at du vil la deg inspirere av Insight og ønsker deg en god helg. 

Victoria Waething
Editor in Chief
SHE Community’s Insight Magazine