Kvinner må våge!

Kvinner må tørre å kalle seg best når de vet de er det, sier gründer Hanne Sundsli som startet eget designbyrå rett før coronakrisen. I dag kan hun skilte med flere av Norges største kunder.

Business

Written by: Victoria Wæthing

16.09.2021

Del på TwitterDel på FacebookDel på TwitterDel på Twitter
Fra venstre: Linda Hansen, Hanne Sundsli, Gigja Gunnarsdottir, Kjersti Benjaminsen. Foto: Jo Straube

Kvinner må tørre å kalle seg best når de vet de er det, sier gründer Hanne Sundsli som startet eget designbyrå rett før coronakrisen. I dag kan hun skilte med flere av Norges største kunder.

Hanne Sundsli er en av fire eiere av det grafiske designbyrået Høien, som ligger midt på St. Hanshaugen i Oslo.

—Jeg har på sett og vis alltid følt eierskap til de stedene jeg har arbeidet. Derfor ble det også naturlig å starte mitt eget selskap.

En pangstart

Høien spesialiserer seg på identitet- og pakningsdesign, og etter bare to års drift har de allerede sikret seg flere av Norges aller største kunder. En av selskapets første suksesser kom allerede etter en snau måned, da byrået landet Prior og Gilde som kunder. Selskapene skulle revurdere sine leverandører av identitet- og pakningsdesign, Høien ble invitert inn i konkurransen sammen med Norges største byråer – og vant.

—Jeg visste vi var blant de aller beste i bransjen, hadde et godt rykte, var kjent for å ha gode prosesser, hadde gode resultater å vise til og ikke minst var vi godt likt blant folk. Og så har vi jo oppegående kunder som vet at de er tjent med å bruke oss, da sier Hanne Sundsli.

Seieren med Nortura (Gilde og Prior) ga byrået en skikkelig pangstart. Plutselig hadde de en konkret historie å fortelle omverdenen. På kort tid gikk Høien fra å være et ukjent byrå, til å bli oppfattet som et erfarent byrå, bare med litt ekstra friskt blod. Plutselig ville alle snakke med dem.

Hanne Sundsli. Foto: Jo Straube

Troen på eget selskap

Å starte eget selskap er ikke for pyser. Men Hanne er klar på at hun aldri var redd.

—Man tar jo selvsagt en risiko når man sier nei til fast inntekt, ordnede arbeidsforhold og satser selv. Men jeg husker jeg tenkte at om det er noen som skal få til dette, så er det oss. Vi hadde alle lang fartstid i bransjen og jeg var aldri i tvil om at vi var de beste innen vår nisje. I tillegg trøstet jeg meg med at om alt virkelig skulle gå rett vest, så var det jo ikke vært verre enn at vi bare gikk tilbake til en normal arbeidsdag som fast ansatt. Det hadde vært mye verre å ikke tørre å satse.

Som byråleder hadde Hanne i starten mange ulike roller, men en av de viktigste var å trygge hennes kollegaer og omverden om at dette gikk bra.

—Det er jo sånn at i det sekundet alle går rundt og tror på din drøm, så blir den virkelig. Det blir litt som en selvoppfyllende profeti. Si det høyt og det skjer. Visualiser målet og alt det der. Det høres litt visvas ut, men det fungerer, jo. Det er ikke alltid like enkelt, for frem til drømmen har blitt en realitet, så står man ganske alene i det. Det å vite at det er en rekke familier der ute som er helt avhengig av at man får det til, kjenner man selvsagt på.

Krise!

Etter et halvt år opplevde byrålederen imidlertid sin første søvnløse natt. Businessen hadde akkurat begynt å rulle da Corona-pandemien inntraff og rammet en hel verden. Over natten var kundene som forfrosset.

—Da tenkte jeg «F….!» Men så gikk det faktisk veldig bra likevel. Jeg liker ikke å tilegne flaks altfor stor rolle, men vi hadde nok litt flaks med timingen; vi hadde fått ut våre første design på markedet et par måneder tidligere, og redesignet kunne vise til massiv salgsvekst. I tillegg er jeg nok ganske god til å hode hodet kaldt i en stressa situasjon, og innen en uke hadde kundene våre innsett at dagligvare solgte som aldri før. Siden det har ting bare gått én vei.

Kvinne som tør

«Hvorfor skal vi bruke dere?» spurte mange kunder i startfasen. Hanne svarte: «Fordi vi er de beste, naturligvis.» Dette syntes mange var friskt å høre fra en kvinne.

—Det er et paradoks for meg at kvinner tilsynelatende ikke skal være er i stand til å si: «Du skal bruke oss fordi vi er de beste». Isteden er det forventet at kvinner skal uttrykke takknemlighet og ydmykhet for mulighetene de får og tilliten de blir gitt. Jeg synes kvinner bør være litt stoltere av egne prestasjoner. Er man veldig god på noe så må man jo si det høyt!

Fulltidsmamma og gründer

Det var ingen overraskelse for verken venner eller kollegaer at Hanne startet sitt eget selskap. Men hun presiserer også hvor viktig work life balance har vært helt fra begynnelsen. Hun bor selv på St.Hanshaugen med sin nå 6 år gamle sønn, og med kontor og skole et steinkast unna egen leilighet, har hun gjort det enkelt å kombinere rollen som mor og gründer.

Hanne Sundsli. Foto: Jo Straube

—Jeg hadde stort fokus helt fra starten at selv om jeg startet for meg selv, skulle det ikke gå utover min sønn. I begynnelsen der kuttet jeg beinhardt ned på andre sosiale aktiviteter for å få tiden til å strekke til, men nå er ting mer normalisert.

Det er viktig for byrålederen å legge til rette for alle ansatte, slik at jobben ikke skal gå på bekostning av familien og livet.

—Det krever stor effektivitet i timene man arbeider, men det krever også at ansatte forventes å legge vekk arbeidet og koble seg helt av til tider. Det handler ikke om å legge ned flest mulig timer på kontoret. Det handler om å gjøre en best mulig jobb, og det klarer du ikke dersom du over tid har underskudd på søvn og egentid.

—Det å starte eget byrå er det smarteste jeg noen gang har gjort. Jeg elsker det vi driver med, og det føles så fantastisk å kunne drive et kreativt byrå akkurat slik jeg tror et kreativt byrå bør drives. Det er mange utfordringer, men alt i alt er det skikkelig å gøy og kunne styre alt selv, avslutter Hanne. •