SHE Leads-mentor: Cecilia Flatum

Cecilia Flatum har mange ganger vært eneste lederkvinne i rommet. Hun ble, i 2014, første kvinnelig partner i Deloitte Consulting i Norge, og i dag leder hun konsulentavdelingen.

SHE Leads

Written by: Victoria Wæthing

08.12.2021

Del på TwitterDel på FacebookDel på TwitterDel på Twitter
Foto: SHE
Foto: SHE / Cecilia Flatum

Cecilia Flatum har mange ganger vært eneste lederkvinne i rommet. Hun ble, i 2014, første kvinnelig partner i Deloitte Consulting i Norge, og i dag leder hun konsulentavdelingen.

Hun har også vært en av få kvinnelige særforbundspresidenter. Med snowboard på beina og et hjerte for å utvikle ledere, så er hun en engasjert mentor i SHE Leads.

Cecilia Flatum har mye mentorerfaring, og med en allsidig profesjonell bakgrunn, vil hun være en verdifull sparringspartner for deltakerne på programmet. Flatum har bakgrunn fra helsesektoren, og i 2021 har hun ledet det nasjonale prosjektet for Koronasertifikat.

Gjennom sitt arbeid i idrettspolitikken, som snowboardpresident og visepresident i det internasjonale snowboardforbundet lærte Cecilia verdien av lobbyvirksomhet og relasjonsbygging, samt hvor utrolig dyktig unge ledere – når de får muligheten.

Cecilia er mamma til to tvilling gutter, som nå er syv år. Tidsklemma, samvittighet og søvn er tre elementer som hun har jobbet mye med å mestre. Hun ønsker å bidra til at menteene kan senke skuldrene og være fokusert, men også at hun håper på en form for reversed mentoring.

– Jeg lærer alltid mye av menteene, både personlig og profesjonelt. Jeg tror på gjensidig læring i et tillitsforhold, sier Flatum.

«The Powder Puff Girls»

På 2000- tallet etablerte og ledet hun sammen med to andre Snowboardforbundets jentesatsing «The Powder Puff Girls.»

Satsingen resulterte i en betydelig bedre kjønnsbalanse i operative og administrative roller i Snowboardforbundet. Ikke minst åpnet det mulighetene for at flere jenter fikk mulighet til å stå på brett og ta roller som coach, dommer, leder, styremedlem og klubbleder, sier Flatum.

Foto: SHE

Trekke frem de som er sultne

Cecilia Flatum finner inspirasjon i nye talenter og de som er villig til å jobbe.

– Jeg syns det er spennende å se hvordan yngre ledere tar mer ansvar og stadig større steg for så å kunne fly ut i verden, sier hun.

– Talentet er viktig, men aller mest evnen til å tørre og kaste seg ut i nye utfordringer, jobbe sammen med teamet og ha det gøy, avslutter Cecilia. •