Møt Frederikke Antonie Schmidt – Kvinnen bak de mest behagelige hælene i verden

Frederikke står bak det danske merket Roccamore, og hun har satt hælen i jorden for å vise at komfortable sko og moteriktig design kan gå hånd i hånd – og nå er hun klar for å innta Norge.

Business

Written by: Cecilie Abildstrøm

22.12.2021

Del på TwitterDel på FacebookDel på TwitterDel på Twitter
Frederikke Schmidt CEO & founder, Roccamore // Foto: Marie Hald

Skjønnhet har ofte en pris – spesielt for kvinner som ønsker å gå i høye hæler, hvor prisen har vært smerte og ømme føtter. Men den tiden er over.

Frederikke Schmidt står bak det danske merket Roccamore, og hun har satt hælen i jorden for å vise at komfortable sko og moteriktig design kan gå hånd i hånd – og nå er hun klar for å innta Norge.

Du kjenner kanskje til det. Du har funnet de vakreste stilettene, men allerede etter et par timer sliter du med ømme føtter. Skoene ender bakerst i klesskapet, og ser aldri dagens lys igjen.

Frederikke Schmidt har utviklet verdens første høyhælte sko med ortopediske innersåler. Det er også de første stilettene på kloden som former foten din til å gå så anatomisk korrekt som mulig.

Foto: Roccamore

Danish design, Italian attitude

“Roccamore” er satt sammen av de italienske ordene roccaforte (festning) og amore (kjærlighet) – en festning av kjærlighet. De streber etter å få kvinner til å føle seg enda mektigere, mer selvsikre og flinkere enn de allerede er ved å gi de flotte og behagelige høye hæler som de kan innta verden med.

Frederikke Schmidt er opprinnelig utdannet som skodesigner i Italia. Her lærte hun å lage sko for hånd. Hun jobbet i en årrekke med Ferragamo, Prada og Icon Shoes i Italia, og ELSKET høyhælte sko. Etter åtte år i Italia vendte hun tilbake til Danmark, men hun savnet å lage sko for hånd fremfor med maskiner.

Til slutt fant hun en ortopedisk skomaker i København, som hun dro til et par ganger i uken for å lage sko hos. Det var hos denne skomakeren at ideen til den unike sålen oppsto.

—Jeg ble fanget av at han lagde såler for problemføtter. Folk kom gråtende inn i butikken hans, han lagde en såle til dem og plutselig kunne de gå uten smerter. Fantastisk, tenkte jeg og spurte han om man kunne gjøre det samme med høyhælte sko.

Foto: Roccamore

—Han ga meg det eneste innlegget han hadde som var spesifikt for kvinner, som var et graviditetsinnlegg. Det var ikke godt nok syntes jeg, og jeg begynte å utvikle videre på det, selv om han syntes at det var en dum idé.

Her begynte fascinasjonen av at problemet med ukomfortable stiletter kunne løses nedenfra ved kun å endre sålen. Selv savnet hun komfortable og pene høye hæler – og dermed ble Roccamore født!

44% mer komfort

Det er vitenskapelig bevist at sko fra Roccamore ER mer behagelig å gå med sammenlignet med vanlige stiletter.

Foto: Roccamore

—Seks år ble brukt på å utvikle og finjustere komforten i skoene våre, som i dag er vitenskapelig bevist å være 44% bedre enn andre høye hæler. Hemmeligheten ligger i innersålene, som er designet for å forme foten til å gå så anatomisk korrekt som mulig.

Skoene er validert av Hvidovre Hospital i Danmark. Skoene lindrer trykket i fotbuen med 44%, i framfoten med 26% og i hælen med 19% – og seks år senere er sko fra Roccamore elsket av kvinner over hele verden!

Les mer om de ulike sålene her

Foto: Roccamore

På en (bæredyktig) misjon

Som en del av et ønske om å være et bæredyktig merke er skoene også laget for å holde i det lange løp. Det er et lite skritt på vei vekk fra bruk-og-kast-samfunnet.

Frederikke har brukt mange år på å finne de beste fabrikkene å samarbeide med for å sikre at de har samme bæredyktige visjon som hun har for sin virksomhet, i tillegg til at de forplikter seg til det ved å løpende redusere påvirkningen deres på miljøet.

Roccamore er mer enn komfortable sko og et bæredyktig bidrag til moteindustrien. Misjonen deres er å støtte kvinner i å være som de er. Mange varemerker forsøker å overbevise deg om at du bare skal endre én ting til, så vil du være perfekt. Men hos Roccamore er det annerledes.

—Vi tror på at du alltid har vært perfekt, og at makten ligger i å stå opp for hvem du er. Vi tror også på at det er enklere å være selvsikker i hæler. Derfor har vi gjort dem så behagelige som mulig, slik at du kan stå sterkt i dem hver dag.

Les mer om de bærekraftige prosjektene her

Roccamore Rebels

Hos Roccamore feires alle slags kvinner, og de mener at alle fortjener å få en sko kalt opp etter seg. Derfor er alle skoene oppkalt eller kunder eller sterke kvinner som ikke er redde for å stå opp for den de er og kan inspirere andre til å gjøre det samme – de blir kalt Roccamore Rebels.

Foto: Roccamore

—Vi blir inspirert av kvinner med unike historier, som tør å stå opp for hvem de er og feirer det uunnskyldende, som har en anelse av rebell i seg. Og til gjengjeld håper vi å inspirere kvinner til å gjøre det samme.

Og det er alt sammen fordi det er behagelig å gå i Roccamore: Det er bæredyktig mote, hvor man ikke trenger å gå på kompromiss med kvalitet og du kan ha dem på med god samvittighet. Det gir deg komfort til å stå sterkt og selvsikkert — i høye hæler.

Les mer om roccamore-rebeller her

Frederikke Schmidt CEO & founder, Roccamore // Foto: Marie Hald
  • Frederikke er utdannet skodesigner på designskolen Polimoda i Firenze, og har blant annet arbeidet for Ferragamo, Prada og Icon Shoes
  • Hun startet opprinnelig virksomheten via en Kickstarter-kampanje i 2015
  • Alle sko er håndlaget og produsert i Toscana i Italia
  • Roccamore har skapt de første hælene i verden som har Cradle to Cradle-sertifisering.
  • Alle skoene produseres så bæredyktig som mulig
  • Roccamore selger via Roccamore.no, har tre butikker i Danmark og har nå åpnet sin første butikk i Oslo, Norge